SOKOBANJA

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

14

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

011 4390 195

069 1060 733

tours@saratravel.rs

Sokobanja je jedna od najposećenijih turističkih mesta u Srbiji. Smeštena je u sokobanjskoj kotlini na 400 m. nadmorske visine.Kroz Sokobanju protiče reka Moravica. Severno od Sokobanje nalazi se planina Rtanj (1655m), a južno Ozren (1174m), i Devica (1187m), koje su bogate šumom i lekovitim travama. Sokobanja je na 220 km od Beograda i 60 km od Niša. Autoputem je povezana preko Aleksinca sa svim većim gradovima u Srbiji. Na lokalitetu Sokobanje nađene su iskopine iz doba neolita i rikske grobnice iz I i II veka.
Na rimskim temeljima Turci su podigli amam – prvi i najstariji objekat za lečenje u Sokobanji. Amam je obnovljen odlukom knjaza Miloša 1833. godine. Glavna atrakcija u Sokobanji su, naravno, njeni lekoviti termalni izvori. Temperatura njihovih voda je od 28 oC do 45.5 oC. Lekovitom dejstvu doprinosi radioaktivni gas radon. Glavna, najpopularnija i najlekovitija izvorišta su: Sonda Park, Bunar Preobraženje, Banjica Bazen I, Banjica II i Pijaca. Za Sokobanju se spravom može reći da je gospodar banjskog turizma u Srbiji i da je srpska kraljica turizma. Čist vazduh, kvalitetne termalne vode, mnoštvo parkova su idealno mesto za lečenje plućnih bolesti, reumatska oboljenja, nervno obolele osobe, a pogotovo se preporučuje za odmor i rekreaciju.

 

Cene su izražene u evrima po apartmanu / po noći:

APP OZON 1 i 2 – 27 eur

APP OZON 3 – 35 eur

MESTO POLASKA / POVRATAK

Parking ispred Sava Centra.

VREME POLASKA

Polazak iz Beograda ka Sokobanji u jutarnjim časovima.

CENA UKLJUČUJE

 • 3 noćenja u apartmanima OZON
 • Prevoz modernim autobusima na relaciji prema programu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

CENA NE UKLJUČUJE

 • Fakultativni program
 • Individualne troškove putnika
 • Boravišnu taksu

NAPOMENE

 • Fakultativni izleti u ponudi su: • Lepterija • Sokograd • Ozren- manastir na Ozrenu • Ripaljka vodopad • Sesalačka pećina • Oštra čuka (manastir Jermenčić, Tatomirov grad ili Ozrenske pećine) • Izlet do Gamzigrada, Felix Romuliana kompleksa i Zaječara • Poseta izletišta Pećura i Vrela Crnog Timoka sa obilaskom manastira Lozica. Minimalan broj učesnika za izvođenje fakultativnih programa je 15.

USLOVI PLAĆANJA:

  • Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 30% uplate od cene aranžmana
  • ostatak aranžmana 15 dana pre početka putovanja.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora turističke agencije Saratravel, broj licence OTP 01/2022 kategorija licence B od 05.01.2022.

Program boravka/putovanja sa cenovnikom broj 01 od 01.03.2022.

  1. DAN: BEOGRAD SOKOBANJA

  Polazak iz Beograda ka Sokobanji u jutarnjim časovima.  Vožnja kroz predele istočne Srbije pruža vam priliku da vidite mnoge turističke atrakcije i kulturna i prirodna blaga koja se ovde nalaze. Kratka usputna zadržavanja. Nastavak puta ka Rtnju. Rtanj svojom pozitivnom energijom koja dolazi iz unutrašnjosti Zemlje iceljuje ljudski organizam  i obnavlja energiju zbog čega je sve više posećuju radoznali putnici. Zbog čega ćemo i mi obići to čuveno energetsko polje. Rtanj je poznat i po  rtanjskom čaju ili Satureja montana koji se koristi kao afrodizijak, za plućne bolesti i prehladu. Svake godine organizuje se berba i edukativna predavanja o bilju. Nakon uživanja u prirodi Rtnja nastavljamo put ka Soko Banji. Dolazak. Smeštaj u aprtmane OZON.

  2. - 3. DAN: SOKOBANJA

  Slobodni dani za odmor,  individualne aktivnosti i fakultativne izlete

  3. DAN: SOKOBANJA BEOGRAD

  Polazak u prepodnevnim  časovima. Obilazak manastira Manasija i vodopada Lisine..  U klisuri reke Resave nalazi se biser srpske srednjevekovne kulture, manastir Manasija, zadužbina despota Stefana Lazarevića iz 15.veka.  Danas je to ženski manastir, koji sa svojim velelepnim hramom i visokim zidinama predstavlja vrednu riznicu koja čuva bogato istorijsko nasleđe.  U bližoj okolini nalazi se jedinstveni spomenik prirode, Lisine, poznat po spektakularnom vodopadu Veliki Buk. Smesten je u blizini ušća reke Vrelo u Resavu, okružen netaknutom prirodom, bujnim šumama, rečnim dolinama, vodenim tokovima, pećinama, livadama i grebenima Kučajskih planina. Svojom živopisnom lepotom predstavlja jedinstveno prirodno dobro Srbije. Nastavak putovanja za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

   

  SMEŠTAJ:  OZON APARTMANI

  Ozon apartmani su pozicionirani u blizinhi hotela Sunce, između Parka Banjica, koji izlazi na kanjon reke Moravice i kupališta Sokoterme, na pet do deset minuta hoda do početka gradskog šetališta. Apartmani su moderno opremljeni. Nalaze se u okviru velike kuće sa prostranim dvorištem, sa lepim kamenim stazama i raznovrsnim rastinjem. Svaki apartman ima poseban ulaz iz dvorišta sa terasom pokrivenom dekorativnim kamenom. Internet, KTV i parking pored dvorišta su dostupni.Odličan restoran sa domaćom kuhinjom i povoljnim cenama nalazi se na tri minuta hoda, kao i zelena pijaca.

  APARTMAN OZON 1,gleda na baštu. Originalno i estetski je dekorisan. Idealan je za parove.

  APARTMAN OZON 2, ima veliku terasu i gleda na planinu Ozren. Prima tri osobe i postavljen je u pravcu planine Rtanj.

  APARTMAN OZON 3 prima četiri osobe, gleda na baštu, ima vreliku terasu.

   

  PROGRAM PUTOVANJA
  FOTOGRAFIJE