Pariz Avionom - Sara Travel

Pariz Avionom

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

244

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

069 1060 733

tours@saratravel.rs

4 dana (3 nodenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom
Polazak: 30. decembar 2021 (povratak 2. januar 2022)

Izleti i posete: ● DVORAC I MUZEJ LUVR ● VERSAJSKI DVORAC ● OBILAZAK MONMARTRA

Detalji ture

Pariz, jedna od najlepših i najznačanijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Uži centar Pariza koji izaziva najveće divljenje, nastao je pre 150 godina, za samo dve decenije, voljom jednog osporavanog vladara i preduzimljivošću njegovog čoveka od poverenja – cara Napolena III (1808 – 1873) i nepopularnog prefekta Senskog okruga (gradonačelnika) Žorža Osmana (Georges Haussmann, 1809 – 1891). Realizujući od 1852. do 1870. jedan od najvećih urbanističkih projekata u svetu u 19. veku, Osman je angažovao preko pola miliona radnika koji su porušili i potpuno uklonili tri petine kuća srednjovekovnog Pariza, ostavljajući samo dvorce, palate, crkve i vredne građevine, koje je zatim povezao širokim bulevarima i avenijama, dodajući im nove trgove, parkove i fontane. Tada su počele da niču prelepe pariske zgrade sa pet ili šest spratova sa mansardama i tipičnim fasadama sa visokim prozorima, dugim terasama i ukrasnim gvozdenim ogradama. Vekovima pre ove ”velike obnove” kao i posle nje, Pariz je imao – kao i danas – izuzetnu ulogu na svim poljima, u Evropi i u svetu. Ključni događaji iz prošlosti mnogih naroda i država zbili su se u Parizu ili su u tesnoj vezi sa njim. Pored zaključenih sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa mnogobrojnim gradovima na svim kontinentima, Pariz je do sada prihvatio samo jedno jedino bratimljenje – sa Rimom, 1956. godine. Kratko obrazloženje tadašnjeg gradskog veća je glaslo: “ Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”.
Proširi sve Zatvori

CENA PUTOVANJA PO OSOBI:   659 evra 

SADA SNIŽENA CENA PO OSOBI:   499 evra

Polazak: 30. decembar 2021 (povratak 2. januar 2022)

4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom

Izleti i posete: ● DVORAC I MUZEJ LUVR ● VERSAJSKI DVORAC ● OBILAZAK MONMARTRA

Mesto polazka

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travel broj 701 u
04:15sati. Poletanje za Pariz u 06:45 sati (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:20 sati

Departure Time

 Poletanje za Beograd u 20:35 sati (JU 315). Dolazak u Beograd u 22:55 sati.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

 • prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air Serbia)
 • aerodromske takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 90 evra (čiji je iznos podložan promeni)
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama, pet noćenja sa doručkom
 • transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Parizu, panoramsko razgledanje Pariza, usluge vodiča i troškovi organizo-vanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

 • fakultativni izleti i posete
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Gradska taksa u iznosu od 1.5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 120 evra

Opis smeštaja:

● Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, http://www.ibis.com
Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih soba sa
kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Program putovanja:

1. dan (četvrtak, 30. decembar) BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travel broj 701 u 04:15sati. Poletanje za Pariz u 06:45 sati (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:20 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2. dan (petak, 31.decembar)PARIZ

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti. U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan (subota, 1. januar)PARIZ – VERSAJ – PARIZ

PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km) Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

4. dan (nedelja, 2. januar) PARIZ – BEOGRAD

PARIZ – BEOGRAD Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete francuske prestonice. Oeljad sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonvencionalnog i boemskog života. Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel). Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:35 sati (JU 315). Dolazak u Beograd u 22:55 sati.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 50 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i ulaznica.
● Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 25 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
● Poludnevni izlet “Versaj”. Cena: 70 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel).
● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi. Potrebno je
najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

Uslovi i način plaćanja

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.

Prilikom prijavljivanja izaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa
cene putovanja.
● Pladanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2)

Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu);

b) platnim karticama (Visa,Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata;

c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator
putovanja ima potpisan ugovor.

3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.

 

Saratravel nastupa u svojstvu posrednika,organizator putovanja Filip travel ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine

Photos

Proceed Booking