Ohrid Autobusom - Sara Travel

Ohrid Autobusom

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

188

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

069 1060 733

tours@saratravel.rs

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2021. – 3. JANUAR 2022. Siguran polazak!
SKOPLJE – OHRID – SVETI NAUM – STRUGA – BITOL

Detalji ture

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2021. – 3. JANUAR 2022.
SKOPLJE – OHRID – SVETI NAUM – STRUGA – BITOL

Makedonija… Zemlja istorije, nebeskih planina, sjajnog vina i odlične hrane… Biser makedonskog turizma je Ohrid, vekovni Lihnidos na obali prelepog Ohridskog jezera… Kaldrma ovog grada priča stare priče o caru Samuilu, Ohridskoj arhiepiskopiji, neverovatnim crkvama… Svako ko poseti ovaj grad uživa u šetnji promenadom pored jezera do crkve Sv. Jovana odakle se pruža nestvaran pogled na okolinu… Suvenirnice, art galerije, sjajni barovi i restorani, upotpuniće doživljaje. Skoplje, prestonica Makedonije, danas svetli nekim novim sjajem… Grad sa 1000 spomenika, od kojih je preko 200 monumentalne veličine. U želji da stvore novu prestonicu svoje nove države, Makedonci su podigli u Skoplju neverovatan broj reprezentativnih palata u koje su smestili institucije od javnog značaja, poput nove Opere, Arheološkog muzeja, Ministarstva inostranih poslova… Naspram novog sjaja, nalazi se Stari grad – čaršija, koja još uvek odiše orijentalnim duhom…

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA

129 €

109 €

umesto 65 € samo 55 €

Mesto polaska

Vreme polaska

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom ( „buffet“ švedski sto - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Ohridu smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!
 • obilaske Bitolja, Ohrida i Skoplja prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge lokalnog turističkog vodiča u Ohridu
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
 • Navedena cena za paket izleta uključuje i sledeće predviđene izlete:
 • Svečana novogodišnja večera sa zabavnim programom
 • Izlet do Svetog Nauma prema programu
 • Izlet do Vevčana i Struge prema program

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 5 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 30 € Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Svečana novogodišnja večera sa zabavnim programom – 40 €
 • Izlet do Svetog Nauma – 15 €
 • Izlet do Struge – 10 €
Program putovanja:

1.dan (četvrtak 30. decembar)

Polazak iz Novog Sada oko 22.00h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23.45h (Sava centar). Noćna vožnja preko Niša. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (petak 31. decembar) SKOPLJE - OHRID

Dolazak u Skoplje u jutarnjim časovima. Po dolasku, sledi kraći organizovani obilazak grada. Šetnja do glavnog gradskog trga uz usputno razgledanje kuće Majke Tereze, potom Vrata Makedonije, odnosnu impresivna Trijumfalna kapija koja nekako podseća na onu u Parizu. Odlazak na Trg Makedonije na kojem se nalazi ogromna stuatua konjanika (Aleksandar Makedonski). Prelazak reke Vardar preko divnog starostavnog Kamenog mosta, i potom uz obalu reke razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije,… Odlazak do Stare čašije koja potiče iz otomanskih vremena, a koju nadvisuje stara tvrđava Kale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja preko Tetova i Gostivara. Dolazak u Ohrid oko 15 časova. Smeštaj u hotel. Odmor. Oko 20 časova polazak, fakultativno, na organizovani doček nove godine u lokalnom restoranu. Zabava uz dobar muzički program. Povratak u hotel do 1 sat ujutro. Noćenje.

3.dan (subota 1. januar) OHRID – SVETI NAUM – STRUGA

Kasniji doručak. Fakultativni izlet do manastirskog kompleksa Sveti Naum, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura, i divan položaj, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Usput ćemo posetiti i čuvene Biljanine izvore i pravićemo kraću pauzu kod Zaliva koski u kojem se nalazi rekonstruisano praistorijsko naselje na vodi. Povratak u Ohrid. Fakultativni odlazak u obližnju Strugu, grad na obali Ohridskog jezera. U Strugi reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera i upravo je to najatraktivnija turistička zona grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (nedelja 2. januar) OHRID – BITOLJ - ...

Doručak. Odjava iz hotela do 9.30h. Polazak na organizovano razgledanje grada sa lokalnim vodičem u trajanju od 2 sata. Šetnja uz razgledanje: crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona (bez posete), Amfiteatar koji će nas vratiti u davna vremena, divna i slikovita crkva Sv. Jovan Kaneo odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i grad Ohrid. Slobodno vreme u Ohridu do 16h. Put se nastavlja do Bitolja. Obilazak ovog lepog i slavnog grada o kojem su ispevane mnoge pesme. Šetnja centralnom gradskom zonom, tzv. Širokim sokakom sa reprezentativnim građanskim palatama iz 19. veka. U ovom sokaku se i danas nalazi nekoliko konzulata. Obilazak Isak Čelebi džamije iz 16. veka sa minaretom visokim skoro 50 metara i velikom kupolom. Pored nje je iz istog perioda i veliki Bezistan, natkrivena tržnica u kojoj se nekada trgovalo svilom i drugim tkaninama i svom mogućom drugom skupocenom robom. Tu je i Sahat kula iz 17. veka. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 20 časova. Noćna vožnja preko Skoplja i Niša.

5.dan (ponedeljak 3. januar)Povratak

Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

SARATRAVEL D.O.O nastupa u svojstvu posrednika, organizator putovanja je Turističke agencije  “FANTAST TOURIST” d.o.o. iz  Novog Sada,   Licenca OTP  A 70/2021 MB 20024925, PIB 103801203.

 
Map
Photos

Proceed Booking