KRSTARENJE DUNAVOM - Sara Travel

KRSTARENJE DUNAVOM

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

28

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

011 4390 195

069 1060 733

tours@saratravel.rs

DETALJI TURE

Dunav, samo izgleda da je miran, ali je jako moćan, izgleda da je plav, ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoka donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu. Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

MESTO POLASKA & DOLASKA

Prema programu putovanja

VREME POLASKA

Prema programu putovanja

CENA UKLJUČUJE

 • Krstarenje Dunavom prema program na relaciji od Beograda do Tekije
 • Smeštaj u htl.Aquastar Danube 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
 • Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…)
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije – Kladova i poslednjeg dana Kladovo-Lepenski Vir-Kapetan Mišin breg-Ramska tvrđava-Beograd (Pristanište Beograd)
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe
 • Ručak u povratku trećeg dana
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča
 • Putarine i takse
 • Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu i na brodu
 • Troškove organizacije putovanja

CENA NE UKLJUČUJE

 • Piće tokom plovidbe
 • Mini bar
 • Razne vrste ručnih masaža
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu – 40eur
 • Fakultativni izlet tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu)
 • Odrasli – 20eur, deca do 10 godina – 10eur
CENA

 

3 DANA / 2 NOĆENJA      BRODOM I AUTOBUSOM

 

Polasci:06.05/13.05/20.05/27.05/10.06/17.06/24.06/01.07/08.07/15.07/22.07/29.07/05.08/

12.08/19.08/26.08/02.09/09.09/16.09/23.09/30.09/07.10.2022

 

Povratak:08.05/15.05/22.05/29.05/12.06/19.06/26.06/03.07/10.07/17.07/24.07/31.07/07.08/

14.08/21.08/28.08/04.09/11.09/18.09/25.09/01/09.10.2022

 

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI – 189 EUR

DECA OD 0 – 2 god. – GRATIS

DECA OD 2 – 10 god. – 50%

Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit)

 • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska
 • Platnim karticama Visa, Master, Maestro, Dina
 • Čekovima na odloženo, akontacija 40%, ostatak na 2 rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km):

Sastanak   putnika   na  pristaništu   Beograd   (Karađorđeva   ulica,   pored   Brankovog  mosta)   u   07:15h,   čekiranje   putnika   i  ukrcavanje. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. DANKladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h).

Obilazak   Arheološkog   muzeja   Đerdap   koji   predstavlja   značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija   lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  20€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine – besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. 

3. DANKladovo - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska Tvrđava - Beograd (260 Km)

Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja  autobusom   pored   Dunava, foto stop  na  vidikovcu  iznad Kazana. Dolazak  na  arheološko   nalazište Lepenski Vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave, sagrađene  krajem XV veka na prostoru gde su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili ili kroz njega prolazili rimski imperator Trajan, sultan Bajazit II, putopisci,  sveti   Sava, Vuk   Karadžić, Karađorđe i mnogi  drugi. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

OPIS SMEŠTAJA

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitness centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

Organizator putovanja HTP Plaža doo/ogranak Aquastar travel, Beograd.

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi Putovanja organizatora putovanja.

Minimalni broj za realizaciju programa je 45 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova  putovanja  uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika,   krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.   Organizator putovanja ne snosi odgovornost  za  eventualne drugačije  usmene informacije o programu putovanja,   dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

FOTOGRAFIJE

Proceed Booking