Jordan putovanje iz snova - Sara Travel

Jordan putovanje iz snova

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

125

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

069 1060 733

tours@saratravel.rs

Doživite Petru
Otkrijte mističnu lepotu Petre u Jordanu i otputujte u prošlost uz našu nezaboravnu turu!Petra, poznata kao "Roze grad", je jedno od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svetu. Ovaj spektakularni grad je prestonica drevne Nabatejske civilizacije, koji je sada deo Svetske baštine UNESCO-a.
Click Here
Doživite magičnu pustinju Wadi Rum
Purovanje u Wadi Rumu je idealno za sve one koji žele doživeti jedinstveni osećaj slobode i pustolovine. Uživajte u vožnji đipovima dok se divite fascinantnim pejzažima, od peščanih dinam do stena koje se uzdižu visoko u nebo.
Click Here
Đeraš
Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih drevnih rimskih gradova na svetu izvan Italjije i zato se još zove Pompeja bliskog istoka
Click Here
Manastir Petra
Click Here
Mrtvo more
Iskusite plutanje u Mrtvom moru, regenerišite svoje telo kupkom blata mrtvog mora punom minerala.
Click Here
Претходна
Следећи

Krenite sa nama i doživite čuda Jordana. 7 dana 6 noći Cena aranžmana first minute 1189e po osobi, još dva mesta.Puna cena 1389eLet iz Beograda

Organizujemo individualna putovanja u Jordan sa datumima putovanja po všoj želji. Upit posalti emailom.

Dobro došli u egzotičnu zemlju Bliskog istoka. Čeka vas osmeh, plemenitost, opuštenost, levantski ukusi i mnogobrojne istorijske građevine zbog kojih se ova zemlja nalazi među najznačajnijim svetskim turističkim destinacijama.Planirajte svoj čarobni put u ovaj orijentalni dragulj sa našim programom koji Vam nudi najlepši doživljaj Jordana. 

Opustite se u vodi Mrtvog mora, najslanijoj na svetu, na najnižoj površinskoj tački naše planete.Posetite čuvenu pustinju Wadi Ram u kojoj je sniman ”Lorens od Arabije”, “Indijana DŽons”  i “The Martian Movie”. Uživajte u zalasku sunca čarobnih boja na pesku i stenama i posmatrajte zvezdano nebo nad pustinjom.

Probajte medenu vruću poslasticu Jordana “Knafe” u poslastičarnicama Ammana i brojne druge orijentalne specijalitete.

Uživajte u izletu čamcem sa prozirnim dnom posmatrajući živopisno dno Crveng mora i lepote koralnih grebenova.Pogledajte jednu od najstarijih mapa sveta u mozaiku na planini Nebo.Osetite duh antike šetajući Petrom, starim gradom uklesanim u kamenu, delom UNESCO svetske baštine. 

I još mnogo toga…

Naša agencija želi da Vam omogući najbolji obilazak Jordana i zbog toga smo izabrali najbitnije i najatraktivnije lokalitete. Pažljivo smo se bavili detaljima ture kako bi Vam omogućili autentičan doživljaj Jordana, od upoznavanja istorije te regije do uživanja u specifičnostima zemlje, kao što je zalazak Sunca u pustinji Wadi Ram u divnim bojama, posmatranje zvezdanog neba u mraku pustinje i dočekivanje magične pustinjske zore.

Druga bitna tačka je što su u cenu aranžmana uračunati svi izlet po program putovanja.

Program putovanja:

Prvi dan 20.11. Sastanak putnika na aerodromu Nikole Tesle, let Beograd-Istanbul u 11:20 posle podne

Sletanje u Istanbul u 15:05 minuta, čekanje na konekciju  9 sati do 00:25

Drugi dan 21.11. Amman-city tura

Sletanje u Amman. u 2:15 posle ponoći, Uzimamo prtljag dok nam se završavaju aerodromske formalnosti. Transfer do hotela u Ammanu. smeštaj u hotel i odmor.

 Doručak. Nakon doručka polazak na razgledanje glavnog grada Jordana. Šetnja počinje u starom delu grada koji je izgrađen u prvoj polovini XX veka i koji je poznat po prodavnicama, restoranima i poslastičarnicama gde ćemo posetiti i najčuveniju u kojoj možete probati najpoznatiju poslasticu Jordana Kunafu. Obićićemo i glavnu pijacu u Ammanu koja se nalazi u tom delu grada kao i Rimski amfiteatar u centru. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

Treči dan 22.11. Amman- Wadi rum

Nakon doručka, napuštamo hotel i krećemo na put ka jugu Jordana, do pustinje Wadi Ruma, poznata kao desert rose zbog crvenkaste boje peska i stena.

Sledi dvo satna vožnja đipovima i razgledanje Wadi Ruma. Čeka Vas uzbudljiva vožnja džipom tokom koje ćete upoznati jednu od najlepših i najpoznatijih dolina u Jordanu, vožnja traje 2 sata.. 

Videćete drevne petroglife – crteže na stenama iz vremena Nabatejaca. U ovoj pustinji snimali su se filmovi Lorens od Arabije, Indijana Džons i The Martian. Svratićete na Arapski čaj u beduinski kamp i potom nastaviti istraživanje doline, moći ćete da se penjete i spuštate niz divne pesčane dine a imaćete i mogućnost da se popnete na određena kamena brda i osmotrite dolinu.

Povratak u Wadi Rum, noćenje u Biduinskom kampu sa uključenom večerom, imačete prilike da probate Zarb a to je biduinski specijalitet od jagnjetine i pirinča ipiletine sa pririnčem.

Postoji mogućnost jahanja kamila, što nije uračunato u crenu aranžmana (25 evra, 25 minuta)

 Uživanje u zalasku sunca prelepe Jordanske pustinje.

Večera i noćenje u Biduinskom Kampu 4*

Četvrti dan 23.11. Wadi Rum-Petra- Amman

Nakon doručka krečemo u posetu veličanstvene Petre. Obilazak sa vodičem nakon čega ćete imati slobodno vreme za samostalno razgledanje Petre.

Petra poznata kao Grad ruže, zbog boje kamena od koga je drevna Nabatejska prestonica klesana. Nastanjena više od 2000 godina, Petra je Jordansko nacionalno blago i najpoznatija turistička atrakcija. Uvrštena je 2007.godine u sedam svetskih čuda svetske kulturne baštine UNESCO-a. 

U Petru se stiže kroz uski, krivudavi kanjon poznat kao sik. Izbija se na glavnu građevinu u Petri, rizniciu Al Kaznah.

U centralnom delu arheološkog nalazišta mogu se razgledati kraljevske grobnice, amfiteatar, tržnica i ulice pod kolonadama. Takođe se mođe videti i nekoliko hramova Nabatijskim bogovima od koga je Dešura bio najpoznatiji.
Imate slobodno posle podne za dalje razgledanje istorijskog grada i uživanja u lepoti isklesanih građevina.

Napuštamo Petru posle podne oko 15 i 30 h I krečemo ka Ammanu, noćenje Amman.

Peti dan 24.11. Madaba, radionica mozaika, Mount Nebo, Mesto krštenja Isusa Hrista, poseta Mrtvom moru sa ručkom

Posle doručk,Krečemo u obilazak tačaka hodočašča u Jordanu, prva je Madaba poznatoj kao grad mozaika. Madaba se nalazi na 35 km od Amana i predstavlja Vizantijski i Umaijadski kulturni centar sa brojnim očuvanim mozaicima. Najpoznatiji je najstariji očuvani mozaik mape regije Levanta koja se nalazi u pravoslavnoj crkvi Sv. Jovana.
Posetićemo i radionicu mozaika. Potom krećemo ka planini Nebo na 9 km vožnje, mestoprema zapisima u bibliji mesto odakle je Mojsije prvi put ugledao obećanu zemlju i posmatrao svoj narod kako ulazi, posetu mestu krštenje Isusa Hrista pa  izlet sa ručkom na Mrtvom moru, koji  je najniža tačka na planeti zemlji sa največom koncentracijom kiseonika u vazduhu, slobodno vreme za odmor i plutanje u Mrtvom moru fenomen koji se može iskusiti samo tu u najslanijem jezerom na svetu poznato po svojstvima minerala koje se nalaze u vodi za podmlađivanje organizma i kože tela. Posetičemo i radnju gde moćžete kupiti preparate od blata I soli mrtvog mora poznate u celom svetu po neverovatnim svojstvima za kožu.Povratak u Amman,noćenje.

Šesti dan 25.11. Slobodan dan ili fakultativni izlet Đeraš

Nakon doručka, Slobodan dan za razgeldanje Ammana ili fakultativni izlet Đerašh- pozunat kao Pompeja bli.Nastavljamo put u Đžaraš traje 45 minuta, najstariji grčko rimski grad na Bliskom istoku koji se nalazi na 50 km od Ammana. Šetnja kroz veliko arheološko nalazište sa amfiteatrom, kolonadama, antičkim pozorištem, trgovima sa fontanama, javnim kupatilima i čuvenom Hadrijanovom kapijom.Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih drevnih rimskih gradova na svetu izvan Italjije i zato se još zove Pompeja bliskog istoka

Povratak u hotel. Noćenje Amman.

Sedmi dan 26.11. Transfer do earodroma Amman

Transfer do aerodrome u ranim jutarnjim satima oko 01:20. Let za Istanbul u 03:50-Sletanje u Istanbulu u 06:15 ujutu. Čekanje na konekciju 4 sata.

U 10:25 let za Beograd, sletanje u Beograd u 10:25 pujutru. Kraj putovanja.

NA UPIT MOGUČNOST KRŠTENJA NA RECI JORDAN

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio karte Amman-Istanbul’Amman povratna, sa čekiranim prtljagom 20Kg i ručnim do 8 Kg sa svim taksama, avio kompanijom Pegasus
 • Smeštaj u hotelu 3* od kojih 5 noći na bazi noćenja sa doručkom u Ammanu, 1 noć na bazi polupansiona  u biduinskom kampu.
 • Transfer Ammanu aerodrom- hotel i hotel aerodrom
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Doček i asistencija na aerodromu u Jordanu
 • Visa za Jordan
 • Ulaznice za sve lokalitete koje se obilaze po programu putovanja. sem ulaznice za Đeraš
 • Predstavnik inostranog partnera koji govori srpski

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Jahanje kamila u Wudi Rum u trajanju od 25 minuta 25 e
 • Fakultativni uzlet Đeraš 65 e sa ulaznicom ( cena je formirana na 15 prijavljenih putnika, izlet može da se održi i sa manjim brojem putnika uz korekciju cene)
 • Bakšiš za vodiča i vozače 35 e
 • Među narodno putno zdravstveno osiguranje
 • Privatni troškovi putnik
 • Doplata za jedno krevetnu sobu 180 e
 • Putno zdravstveno soiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja, raspitati se u agenciji za isti.

NAČIN PLAĆANJA U GOTOVINI:

Za prijavu se plača  475 e u dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate.Ostatak se plača najkasnije 45 dana pre puta

Način plačanja u gotovini i deponocanjem čekova građana:

Za prijavu se plača  475 e dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate.

Ostatak cene aranžmana se može podeliti na 3 mesečne jednake rate deponovanjem čekova građana.

Popust za decu: Deca do ne pune 12-te godine plačaju  989 e na pomočnom ležaju u dvokrevetnim sobama u pratnji 2 odrasle osobe.

 

Da bi se putovanje održalo potrebno je minimum 15 putnika ili ako je manje putnika putovanje može da se održi uz doplatu ako putnici pristaju.

Hotel Liwan  u Ammanu 3*

Hotel se nalazi u shoping regiji Ammana, Swefije, svaka soba ima klimu i aparatom za pravljenje kafe i čaja

, doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel je na 15 minuta vožnje od starog centra Ammana.

Hillawi camp u Wadi Rumu 4*ili sličan

Doručak i ručak na bazi švedskog stola. Svaka soba ima svoju klimu i svoje kupatilo.

Organizator putovanja Saratravel doo

Licenca OTP 9/2023 Kategorija A

Гаранција путовања за случај инсолвентности и ради накнаде штете
Полиса осигурања:
Врста полисе осигурања: За случај инсолвентности и ради накнаде штете
Осигуравач: AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE TRIGLAV OSIGURANJE, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Матични број: 07082428
Број полисе: 470000055095
Укупна максимална сума осигурања: 30.000,00 EUR
Скаденца: 30.12.2022 – 02.10.2023

NAPOMENA:

NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Program je rađen na osnovu prijave 10 putnika najmanje, putovanje če se održati ako ima manje prijavljenih putnika uz doplatu u zavisnosti od broja putnika i pristanka na doplatu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Predstavnika gencije nije dužan da ide na sve izlete po programu sa grupom.

Od trenutka kupovine aviokarte vaze pravila avio kompanije za promenu imena putnika koje ide uz doplatu.

 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 •  

Let iz Beograda

Aerodrom Nikola Tesla

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio karte Beograd-Istanbul- Amman povratna sa kabinskim prtljagom 20Kg i ručnim do 8 Kg
 • Smeštaj u hotelu 3* od kojih 5 noći na bazi noćenja sa doručkom u Ammanu, 1 noć na bazi polupansiona u biduinskom kampu.
 • Transfer Ammanu aerodrom- hotel i hotel aerodrom
 • Vodič na srpskom jeziku
 • Doček i asistencija na aerodromu u Jordanu
 • Visa za Jordan
 • Ulaznice za sve lokalitete koje se obilaze po programu putovanja. sem ulaznice za Đeraš
 • Predstavnik inostranog partnera koji govori srpski

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Jahanje kamila u Wudi Rum u trajanju od 25 minuta 25 e
 • Fakultativni uzlet Đeraš 65 e sa ulaznicom ( cena je formirana na 15 prijavljenih putnika, izlet može da se održi i sa manjim brojem putnika uz korekciju cene)
 • Bakšiš za vodiča i vozače 35 e
 • Među narodno putno zdravstveno osiguranje
 • - Privatni troškovi putnik
 • - Doplata za jedno krevetnu sobu 180 e

Proceed Booking