Dragulj Orijenta- Tura čuda Jordana polazak 04.juna povratak 12.jun, još 4 slobodna mesta.

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

164

Zašto putovati sa nama?

 • Najbolja cena
 • Kvalitetna briga o klijentu
 • Pažljivo izabrane ture i aktivnosti

Imate pitanja?

Nemojte oklevati – pozovite nas odmah.

011 4390 195

069 1060 733

tours@saratravel.rs

Dobro došli u egzotičnu zemlju Bliskog istoka. Čeka vas osmeh, plemenitost, opuštenost, levantski ukusi i mnogobrojne istorijske građevine zbog kojih se ova zemlja nalazi među najznačajnijim svetskim turističkim destinacijama.

Planirajte svoj čarobni put u ovaj orijentalni dragulj sa našim programom koji Vam nudi najlepši doživljaj Jordana. 

Opustite se u vodi Mrtvog mora, najslanijoj na svetu, na najnižoj površinskoj tački naše planete.

Posetite čuvenu pustinju Wadi Ram u kojoj je sniman ”Lorens od Arabije”, “Indijana DŽons”  i “The Martian Movie”. Uživajte u zalasku sunca čarobnih boja na pesku i stenama i posmatrajte zvezdano nebo nad pustinjom.

Probajte medenu vruću poslasticu Jordana “Knafe” u poslastičarnicama Ammana i brojne druge orijentalne specijalitete.

Uživajte u izletu čamcem sa prozirnim dnom posmatrajući živopisno dno Crveng mora i lepote koralnih grebenova.

Pogledajte jednu od najstarijih mapa sveta u mozaiku na planini Nebo.

Osetite duh antike šetajući Petrom, starim gradom uklesanim u kamenu, delom UNESCO svetske baštine. 

I još mnogo toga…

Uslovi ulazka za Kraljevinu Jordan-Covid 19

Potrebno je popunit formular na linku:
https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

Građani Republike Srbije mogu ući u Kraljevinu Jordan bez PCR testa i ako nemaju potvrdu o vakcinaciji.

Potrebno je da svi putnici popune formular na gore navedenom linku da bi dobili QR koji bi pokazali prilikom bordinga, deca mlađa od 5 godina ne moraju da imaju QR code.

Zašto putovati sa nama?

Dozvolite da Vam se predstavim. Moje ime je Sara Jovanović. Imam mešovito Srpsko-Jordansko poreklo. U Jordanu sam živela 20 godina, tečno govorim arapski i srpski jezik i dobro poznajem obe zemlje, njihove običaje, lokalitete i istoriju.
Naša agencija želi da Vam omogući najbolji obilazak Jordana i zbog toga smo izabrali najbitnije i najatraktivnije lokalitete. Pažljivo smo se bavili detaljima ture kako bi Vam omogućili autentičan doživljaj Jordana, od upoznavanja istorije te regije do uživanja u specifičnostima zemlje, kao što je zalazak Sunca u pustinji Wadi Ram u divnim bojama, posmatranje zvezdanog neba u mraku pustinje i dočekivanje magične pustinjske zore.

Naš domaćin će biti renomirana agencija Tropicana koja je jedna od najboljih u Jordanu i bavi se turizmom od 1996 godine.
Treća bitna tačka je što su u cenu aranžmana uračunati svi fakultativni izleti.
Četvrta stavka je dobar lokalni vodič koji govori naš jezik i pravi je profesionalac.
Putovanje će se održati ukoliko se javi minimalno 10 ljudi.
Veličina grupe će biti od 10 do 20 putnika.

O nama…

Turistička agencija Saratravel nastala je iz želje da putnicima iz Srbije pokažemo magiju Bliskog Istoka, a svima drugima, da omogućimo da se zaljube u autentične destinacije u Srbiji.
Misija Saratravel agencije je da ponudi jedinstvena iskustva, koja se izdvajaju kvalitetom, gde je svaki putnik dočekan s poštovanjem i prijateljski.

Vlasnica i direktorka agencije Saratravel Sara Haddad Jovanović je svoju životnu i profesionalnu priču utkala u rad u turizmu. S obzirom na to da je srpsko-jordanskog porekla, Sara odlično poznaje obe kulture, a i srpski i arapski su joj maternji jezici. Kroz putovanja na najlepša, a često i manje poznata, skrivena mesta Srbije, Sara predstavlja srpske običaje, kulturu i predivnu prirodu naše zemlje.

Od 2022. godine domaćim putnicima je odlučila da predstavi sve lepote njene zemlje rođenja – tura za Jordan se u potpunosti izdvaja od svega što se nudi na našem tržištu.
Pažljivo smo se bavili detaljima ture kako bi Vam omogućili autentičan doživljaj Jordana, od upoznavanja istorije te regije do uživanja u specifičnostima zemlje, kao što je nezaboravno iskustvo zalaska sunca u pustinji Wadi Ram, posmatranje zvezdanog neba u mraku pustinje i dočekivanje magične pustinjske zore.

Na ovom putovanju Saratravel agencija sarađuje sa renomiranom jordanskom agencijom Tropicana koja je jedna od najboljih u Jordanu i bavi se turizmom od 1996 godine. Uz ovakvog domaćina kao što je agencija Tropicana i putovanje u Jordan sa Saratravel agencijom je garantovano sigurno, dobro organizovano i podređeno kvalitetu i brizi o svakom putniku iz grupe.

Sigurni smo da ćete na svakom putovanju koje organizuje Saratravel stvarati samo lepe uspomene.

Srećan put!

Putovanje i transfer

Transfer putnika minibusom iz Beograda do aerodroma u Budimpešti
Transfer putnika minibusom od aerodroma u Budimpešti do Beograda
Let od Budimpešte do Ammana
Let od Ammana do Budimpešte

Vreme dolaska na aerodrom

3 sata pre poletanja
Tačno vreme polazka minibusom iz Beograda će biti javljeno dva dana pred put. Orijentaciono vreme je 8h ujutru.

Cena aranžmana obuhvata

 • Transfer minibusevima Beograd Budimpešta-aerodrom, Budimpešta aerodrom Beograd.
 • Avio karte, Budimpešta Amman- Amman Budimpešta
 • Aerodromske takse
 • Čekiran prtljag do 20 k
 • 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak/večera) u hotelu 4*
 • Usluge lokalnog vodiča na našem jeziku
 • 8 Fakultativnih izleta po programu putovanja, ulaznice za Petru i Džarash kao i noćenje u biduinskom kampu u Wadi Rumu sa večerom.
 • Transport unutar Kraljevine Jordana po programu putovanja.
 • Usluge predstavnika Saratravel agencije u Jordanu za vreme ture.

Cena aranžmana ne obuhvata

 • Vožnja čamcem u Aqabi
 • Jahanje kamila u Wadi Rum
 • Bakšiš za vodiča i vozače koji je obavezan koji iznosi 55e za celu turu
 • Mogućnost organizovanja ulazka u Petru noću ponedeljkom, sredom i četvrtkom.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Doplata za 1/1 sobu je 250 usd
 • Privatni troškovi putnika

NAPOMENA U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Program putovanja

Prvi danBeograd Budimpešta Amman

Okupljanje putnika u Beogradu i transfer minibusom do aerodroma u Budimpešti, prijava na let Budimpešta Amman u 18:20 h
Sletanje u Ammanu 23:30h transport i čekiranje u hotelu.

Drugi danAmman city tura i izlet rimskom arhijološkom gradu Džarašu

Posle doručka, polazak u razgledanje Amman-a, koje uključuje impozantnu Citeadelu (Jabal al-Qala), utvrđenje koje se uzdiže na najvišoj tački grada (850m), područije za koje se veruje da je bilo neprekidno nastanjeno preko 7000 godina. Najstarije sačuvane građevine potiču iz rimskog perioda, a najveća je Herkulov hram iz 166 godine, masivna struktura koja svojim dimenzijama premašuje sve rimske hramove toga doba. U Citadeli se nalazi Arheološki muzej, a čitav kompleks je opasan zidinama u dužini od 1700m. Obilazak džamije kralja Abdalla I.
Panoramsko razglednje novog modernog dela grada.
Put u Džaraš, najstariji grčko rimski grad na Bliskom istoku koji se nalazi na 50 km od Ammana. Šetnja kroz veliko arheološko nalazište sa amfiteatrom, kolonadama, antičkim pozorištem, trgovima sa fontanama, javnim kupatilima i čuvenom Hadrijanovom kapijom.
Nakon razgledanja povratak u Amman na večeru i noćenje.

Treći danAmman-Madaba, Mt. Nebo, Wadi Al Mujib, Petra

Danas naš put vodi ka jugu Jordana, kreće se ka Madabi poznatoj kao grad mozaika. Madaba se nalazi na 35 km od Amana i predstavlja Vizantijski i Umaijadski kulturni centar sa brojnim očuvanim mozaicima. Najpoznatiji je najstariji očuvani mozaik mape regije Levanta koja se nalazi u pravoslavnoj crkvi Sv. Jovana.
Posetićemo i radionicu mozaika. Potom krećemo ka planini Nebo na 9 km vožnje, sa koje ćemo baciti pogled na Wadi Al Mudjib, koji je, prema zapisima u bibliji mesto odakle je Mojsije prvi put ugledao obećanu zemlju i posmatrao svoj narod kako ulazi u nju.
Nastavak vožnje prema Petri, večera i noćenje u hotelu.

Četvrti danPetra, Wadi Rum

Petra poznata kao Grad ruže, zbog boje kamena od koga je drevna Nabatejska prestonica klesana. Nastanjena više od 2000 godina, Petra je Jordansko nacionalno blago i najpoznatija turistička atrakcija. Uvrštena je 2007.godine u sedam svetskih čuda svetske kulturne baštine UNESCO-a.
U Petru se stiže kroz uski, krivudavi kanjon poznat kao sik. Izbija se na glavnu građevinu u Petri, rizniciu Al Kaznah. U centralnom delu arheološkog nalazišta mogu se razgledati kraljevske grobnice, amfiteatar, tržnica i ulice pod kolonadama.
Imate slobodno posle podne za dalje razgledanje istorijskog grada i uživanja u lepoti isklesanih građevina.
Vožnja do pustinje Wadi Rum, udaljene 115 km od Petre, večera i noćenje u beduinskom kampu.

Peti danWadi Rum

Nakon doručka u beduinskom kampu čeka Vas uzbudljiva vožnja džipom tokom koje ćete upoznati jednu od najlepših i najpoznatijih dolina u Jordanu, vožnja traje 2 sata. Videćete drevne petroglife – crteže na stenama iz vremena Nabatejaca. U ovoj pustinji snimali su se filmovi Lorens od Arabije, Indijana Džons i The Martian. Svratićete na Arapski čaj u beduinski kamp i potom nastaviti istraživanje doline, moći ćete da se penjete i spuštate niz divne pesčane dine a imaćete i mogućnost da se popnete na određena kamena brda i osmotrite dolinu.
Postoji mogućnost jahanja kamila, što nije uračunato u crenu aranžmana(15 evra, 15 do 20 minuta)
Vožnja do Aqabe, večera i noćenje u hotelu.

Šesti danCrveno more-Akaba

Šestog dana nakon doručka imate slobodno prepodne za kupanje ili fakultativno ronjenje u Crvenom moru ili vožnja čamcem sa staklenim dnom da vam omogući razgledanje bogatog morskog života crvenog mora.
Popodne se kreće se ka Mrtvom moru, vožnja traje 4h i 30min, nakon koje ćete se čekirati u hotelu.

Sedmi danMrtvo more

Slobodan dan za odmor, opuštanje i kupanje u mrtvom moru.

Osmi danMrtvo more

Nakon doručka obilazak mesta krštenja Isusa Hrista. Šoping preparata napravljenih od blata mrtvog mora.
Nastavak puta do Ammana, slobodno vreme do polazka na aerodrom Queen Alia i prijava na let za Budimpeštu u 23:15h
Sletanje u Budimpeštu u 01:15 h posle ponoći.

9 DanBudimpešta Beograd

Kreće se minibusevima sa Aerodroma u Budimpešti i stiže se do Beograda u ranim jutarnjim satima.

Cene

Cena aranžmana je 1.327 eur

sa uključenim fakultativnim izletima

Rane prijave first minute 1.227eur do 30.aprila

NAČIN PLAĆANJA:

 • 40% prilikom rezervacije, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate, mogućnost plaćanja u tri rate
 • ostatak od 60% se plaća pri stizanju u Jordan u USD ili evrima u protivvrednosti kursa u Jordanu na dan dolaska
 • platnim karticama VISA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
 • za gotovinsko plaćanje popust od 25 USD.

Da bi se putovanje održalo potrebno je minimum 10 putnika

Grupa je od 10 do 20 putnika.

Map
Photos
Hoteli 4*

Hotel Signature Amman 4* ili sličan

Nalazi se u  Jabal Al Weibdeh blizini dountowna i historiskog dela  glavnog grada Jordana. Doručak je na bazi kontinentalnog švetskog stola. Recepcija radi 24 časa, u ponudi hotela je bar i restoran.

U ponudi su 80 soba, sobe su opremljene modernim nameštajem kupatilom, TV, Wifi i individualni sistem kontrole  sobne temperature.

Veličene sobe 29 m²

Svaka soba ima tea/coffee maker, minibar and flat-screen TV.

 Shower

 Bath

 Safety Deposit Box

 TV

 Telephone

 Air conditioning

 Hairdryer

 Iron

 Desk

 Ironing Facilities

 Free toiletries

 Fan

 Toilet

 Private bathroom

 Extra Long Beds (> 2 metres)

 Heating

 Satellite Channels

 Bath or Shower

 Carpeted

 Flat-screen TV

 Private entrance

Soundproofing

 Towels/Sheets (extra fee)

 Tumble dryer

 Wardrobe or closet

 Bidet

 Cleaning products

 City view

 Towels

 Linen

 Upper floors accessible by lift

 Upper floors accessible by stairs only

 Clothes rack

 Toilet paper

 Child safety socket covers

 

Petra moon hotel Petra 4* ili sličan hotel

Na samo 150m od ulazaPetre i svega 100 m od muzeja Petre.  Hotel poseduje prostrane sobe sa flat-screen TV i zasebnim kupatilom. Kao i  roof baštom sa otvorenim bazenom i Wi Fi.

Gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola u restoranu hotela a za večeru su u ponudi internacionalana jela.

Air conditioning Bathroom Coffeemaker Free parking Hairdryer Non-smoking Safe Satellite chanels Shower-room Telephone Television WiFi

 

 

Rum Oasis Luxury Camp Wadi Rum 

Rum Oasis Luxury Camp je divan kamp u srcu pustinje Wadi Rum, ušuškan između dolina koje oduzimaju dah, peščanih dina i planina koje će vas ostaviti opčinjenim. Sa komforom doma u srcu pustije  imaćete sve što vam je potrebno. 

Šatori su luksuzno opremljeni sa privatnim kupatilom,  frižiderom, A/C, Led TV , dostupnim aparatom za zagrevanje vode za kafu i čaj. 

Kamp poseduje bazen,  room servis 24h i besplatan wifi.

Recepcija radi  24 h. Doručak se služi u našem restoranu kao i večera.

La costa Hotel Aqaba 4*

 

Lacosta Hotel u Aqaba pnudi akomodacije 4-star sa fitness centrom, terasom ai pristup privatnoj klub plaži  . Hotel je lociran u srcu  Aqabe sa lakim pristupom resotranima radnjama prodavnicama. Hotel se nalazi na 5 minuta hoda od  Royal Yacht Club i 13-minute hoda od  Aqabske tvrđave.

ASve sobe su klimatizovane, sa flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižiderom,  kettle, tus kabinom, fenom za kosu. privatnim kupatilom, kao i besplatan WiFi. Neke sobe imaju balkon koji gleda na more ili grad.

A 5-stars kontinentalni doručak se služi svakog jutra. Hotel ima inhouse restoran,koji služi  internationalna jelakao i lokalnu Jordansku kuhinju.

 

 

 

 Dead sea spa resort 4*

Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od Ammana. Hotel nudi aqua park resort sa toboganima i pečurkom u bazenima.

Sve sobe su klimatizovane i imaju svoje terase sa pogledom na more ili na planine. 24h room service i besplatan Wi-Fi. Na raspolaganju gostima hotela su tri restorana jedan spa centar.