Otkrijte čari Libana - Putovanje u srce Bliskog istoka

Liban – Putovanje u srce Bliskog istoka

LIBAN 7 dana 6 noći
ISTRAŽITE BEJRUT
Click Here
PO NEVEROVATRNOJ CENI OD 1100 e
Click Here
BEJRUT POZNAT KAO PARIZ BLISKOG ISTOKA
Click Here
Претходна
Следећи

Liban 13.11.-19.11. Za rezervacije pozvati 0691060733

Krenite sa nama u obilazak Libana.

7 dana 6 noći od 1100 e Rok za prijave 02.10. ili do popune mesta.Još dva mesto po 1100. Puna cena 1170 e

Organizujemo individualna putovanja u Liban sa datumina koji vama odgovaraju. Upite slati emailom na tours@saratravel.rs Posebna ponuda za 25.12.iskusite čari Božiča u Bejrutu i odmorite u Baalabku uživajući uz obalu mora .

Cenovnik br. 1 od 20.08.2023

Program putovanja

PRVI DAN: 

Okupljanje putnika 2 sata pre poletanja na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let Beograd-Istanbul-Bejrut. U 11:20 poletanje, u 15:05 sleće u Istanbul imamo čekanje na konekciju let u 21:55 za Bejrut.

Sletanje u Bejrutu u 22:50 uveče. Transfer do hotela, noćenje u Bejrutu.

DRUGI DAN:

BEJRUT CITY TURA, DEIR EL QAMAR & BEITEDDINE

Nakon doručka u 10h započinjemo našu posetu Bejruta glavnog grada Libana, jedan od najsarijih gradova na svetu, razgledanje prestonice Libana, zvanog kao „Pariz Bliskog istoka“. Bejrut je grad koji karakteriše spoj između istoka i zapada, jedan lep kontrast koji ga čini atraktivnim. Obilazimo antičke ruševine u renoviranom centru Bejruta, gde možete videti stare Džamije, stare crkve kao i veliki serial rimske terme, takođe ćemo videti stare i nove radnje, restorane, hotele itd.
Nastavljamo turu vožnjom u  Libansku planinu do Bejteldin, malog grada poznatog po palati Bejteldin gde se održava međunarodni letnji festival, koju ćemo posetiti i  imaćemo priliku da vidimo izložene mozajke, muzej oružija, neke veoma ugledne kraljevske sobe kao i kraljevska bašta. Nastavljamo put ka Der El Kamar, manastir meseca, malo mesto koje je poznato po kamenim kućama i crvenim crepovima, u gradu su živeli ljudi svih verskih zajednica.. Ovo je jedan od popularnijih izleta u planine Šouf. Gradić je bio rezidentno mesto mnogim vladarima Libana. U gradu je Fahredin Džamija iz 15 og veka, Maronitska crkva iz 15 veka kao i Palata Fakru Din.
Povratak u hotel, noćenje u Bejrutu.

TREČI DAN:

BALABAK & ANĐARA

Baalabak, vinski podrum i Anđara.
Nakon doručka krećemo ka gradu sunca, Balabak. Balabak je na 2.5 sata vožnje od Bejruta, poseduje jedno od najvećih Rimskih hramova i ubraja se među čuda antičkog sveta, i dalje je domaćin najvećih najplemenitijih rimskih hramova, ikada izgrađenih, takođe su među najbolje sačuvanima. Poseta obuhvata hramove Jupitera, Bahusa Venere, kamen trudnice (najveći kamen svih vremena), spisak rimskih monolita i spisak antičkih arhitektonskih zapisa.

Nastavljamo sa posetom Anđare, na 47 Km od Baalabak. Potpuno je drugačije od bilo kog drugog arheološkog iskustva koje ćete imati u Libanu. Anđara je iz isključivo Umajadskog perioda,Videćemo Tetra pilon kao i monumentalni ulaz sa četiri kapije, javno kupatilo, Cardo maksimus okružen radnjama.
U povratku za Bejrut zaustavljamo se u jednoj vinariji gde ćemo degustirati Libanska vina iz regije Bakaa.

ČETVRTI DAN:

JEITA GROTTO, HARISA & BYBLOS

Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje. Poseta Džeiti, poznatoj po svojoj pećini, jednoj od najznačajnijih prirodnih lepota Libana koja se nalazila u finalu na izboru za sedam svetskih čuda prirode.Nakon razgledanja pećine Polazak za Harisu. Posete kipu Svete Bogorodice još jedan od simbola Libana.

Posel posete Harisi nastavljamo put ka Byblosu, to je redak dragulj arhijologije i jedan od najstarijih gradova koji je u  kontinuitetu naseljen još od 6-og veka pre Hrista.

PETI DAN:

SIDON & TYRA

Doručak. Odlazak na celodnevno razgledanje gradova Sidona i Tira. Sidon je najveći i najtajanstveniji grad južnog Libana, jedan od najstarijih feničanskih gradova. U gradu Tiru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, se i danas mogu videti dobro sačuvani ostaci kolosalnog hipodroma, jednog od najvećih u istočnim delovima rimske imperije. Ostaci  arhitekture odlično urađenih kupatila pokazuju koliko je Tira bio elegantan i moćan grad nekada. Povratak u Bejrut. Noćenje.

ŠESTI DAN:

LIBANSKI KEDRI, BČARREH & ST. QOZHAYA MONASETRY

Slobodan dan za dalje istraživanje Bejruta ili fakultativni izlet u Libanske Kedrove (četinara), Gradič Bišare Gde je rođen Kalil Džubran poznati libanski pisac, poseta Svetom Antonio Qozhaza manastiru, Mormonski manastir koji nudi unikatno spiritualno i istorisko iskustvo. Povratka u Bejrut slobodno vreme i odmor u hotelu.

SEDMI DAN:

Rano ujutru u 02:00 polse ponoći, transfer do aerodroma i čekiranje za let do Istanbula u 4:30, čekanje na konekciju i let u 10:25 za Beograd. Sletanje u 10:25 h.

Kraj putovanja.

Napomena: za fakultativni izlet potrebno minimum 7 putnika da bi se održao.Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Hotel u Bejrutu 4*

Gems Beirut Hotel ili sličan
4*
Standard

U CENU UKLJUČENO:

Avio karta sa čekiranim prtljagom od 20 kg i ručni od 8 kg.

Takse aerodromske 

6 noćenja sa doručkom u hotelu 4*

Svi izleti prema programu putovanja sem fakultativnog izleta 6-og dana.

Transferi prema programu putovanja u Libanu

Poseta vinariji i degustacija vina utrečeg dana posete Libanu

Lokalni vodič na engleskom jeziku

Pratilac i predstavnik Saratravel na destinaciji.

U CENU NIJE UKLJUČENO:

Fakulktativni izlet Libanski Kedri, Bišarah i ST.Quzha manastir 70 e

Doplata za single koriščenje sobe 210 e

Međunarodno zdravstveno osiguranje

Privatni troškovi putnika

7 dana 6 noći po ceni 1170 e

ROK ZA PRIJAVU JE DO 02.10. 

Cena aranžmana je 1170 eura sa uključenim izletima, let je iz Beograda. Svi izleti po programu putovanja uračunati u cenu sem izleta šestog dana.
Način plaćanja u gotovini

Za prijavu se plača 440 e u dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak se plača najkasnije 26.09.

Način plačanja u gotovini i deponovanjem čekova građana:

Za prijavu se plača 550 e u dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak cene aranžmana se može podeliti na 4 mesečne jednake rate deponovanjem čekova građana.

Način plačanja preko administrativne zabrane:

60% od cene aranžmana se uplačuje za prijavu i rezervaciju aranžmana, ostatak se deli na jednake mesečne rate, datum dospeča zadnje rate je 20.11.2023.

Grupa je od 10 do 30 putnika, putovanje se može održati i sa manjim brojem putnika od 10 ako svi putnici pristanu na doplatu.

Organizator putovanja Saratravel doo

Licenca OTP 9/2023 Kategorija A

Гаранција путовања за случај инсолвентности и ради накнаде штете
Полиса осигурања:
Врста полисе осигурања: За случај инсолвентности и ради накнаде штете
Осигуравач: AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE TRIGLAV OSIGURANJE, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Матични број: 07082428
Број полисе: 470000055095
Укупна максимална сума осигурања: 30.000,00 EUR
Скаденца: 30.12.2022 – 02.10.2023

NAPOMENA:

Program je rađen na osnovu prijave 10 putnika najmanje, putovanje če se održati ako ima manje prijavljenih putnika u z doplatu u zavisnosti od broja putnika i pristanka na doplatu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programuputovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Predstavnika gencije nije dužan da ide na sve izlete po programu sa grupom.

Od trenutka kupovine aviokarte vaze pravila avio kompanije za promenu imena putnika koje ide uz doplatu.

 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog
 • OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
  VIZE: Državljani Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) libansku vizu dobijaju po sletanju na aerodrom u Bejrutu i besplatna je. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
  VAŽNA NAPOMENA: Lica koja imaju u pasošu izraelski pečat ili vizu, ne mogu putovati u Liban!
  VALUTA: Libanska funta LBP. Po zvaničnom kursu 1 Evro je približno 16.464 LBP, a 1 USD je 15.027 LBP.
  KLIMA: Mesec novembar najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 20°-27°C, ali se noću mogu spustiti ispod 20°C.
  COVID-19: Sva zdravstvena ograničenja u vezi sa kovid 19 prilikom ulaska u Liban su uklonjene
 • dometa.

Proceed Booking