Jordan - Putovanje iz Snova - Sara Travel
Doživite Magični Wadi RUm
Purovanje u Wadi Rumu je idealno za sve one koji žele doživeti jedinstveni osećaj slobode i pustolovine. Uživajte u vožnji đipovima dok se divite fascinantnim pejzažima, od peščanih dinam do stena koje se uzdižu visoko u nebo.
Prijavi se odmah
Doživite Petru
Otkrijte mističnu lepotu Petre u Jordanu i otputujte u prošlost uz našu nezaboravnu turu!Petra, poznata kao "Roze grad", je jedno od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svetu. Ovaj spektakularni grad je prestonica drevne Nabatejske civilizacije, koji je sada deo Svetske baštine UNESCO-a.
Rezerviši odmah!
Uživajte u jahanju Kamila
Rezerviši odmah!
Претходна
Следећи

Dobro došli u egzotičnu zemlju Bliskog istoka. Čeka vas osmeh, plemenitost, opuštenost, levantski ukusi i mnogobrojne istorijske građevine zbog kojih se ova zemlja nalazi među najznačajnijim svetskim turističkim destinacijama. 

Planirajte svoj čarobni put u ovaj orijentalni dragulj sa našom turom koja Vam nudi najlepši doživljaj Jordana.

Opustite se u vodi Mrtvog mora, najslanijoj na svetu, na najnižoj površinskoj tački naše planete.

Posetite čuvenu pustinju Wadi Ram u kojoj je sniman ”Lorens od Arabije”, “Indijana DŽons” i “The Martian Movie”. Uživajte u zalasku sunca čarobnih boja na pesku i stenama i posmatrajte zvezdano nebo nad pustinjom. 

Probajte medenu vruću poslasticu Jordana “Knafe” u poslastičarnicama Ammana i brojne druge orijentalne specijalitete.

Uživajte u izletu čamcem sa prozirnim dnom posmatrajući živopisno dno Crveng mora i lepote koralnih grebenova. Pogledajte jednu od najstarijih mapa sveta u mozaiku na planini Nebo.

Osetite duh antike šetajući Petrom, starim gradom uklesanim u kamenu, delom UNESCO svetske baštine

Pogledaj Jordan Promo Video

Otvorene prijave za 29.09. povratak 07.10. Last minute po ceni od 1250 e
USKORO OTVARANJE TERMINA 20.11.-26.11. Kao iprogram putovanja za Novu godinu 8 dana,polazak 28.12.23-05.01.24


Jordan radimo i individualne polazke prema datumima koji vama odgovaraju, pozovati agenciju za detalje.

Putovanje će se održati ukoliko se javi minimalno 10 ljudi. Veličina grupe će biti od 10 do 30 putnika Postoji mogučnost organizacije krštenja na reci Jordan na mestu krštenja Isusa Hrista na upit, minimum 4 putnika za organizaciju krštenja.

Plan Putovanja

Dan 1 - Sastanak putnika, početak putovanja do aerodroma u Budimpešti

Sastanak putnika, početak putovanja do aerodroma u Budimpešti autobusom ili Minibusem, Poletanje avionom u 14:10 min let Budimpešta Amman traje 3 hSletanje u Amman u 19hi 20 min, Uzimamo prtljag dok nam se završavaju aerodromske formalnosti. Čekiranje u hotel u Ammanu slobodno veće, noćenje u Ammanu.

Dan 2 - Amman - city tura i Đžaraš

Polazak u razgledanje Amman-a, koje uključuje impozantnu Citeadelu (Jabal al-Qala), utvrđenje koje se uzdiže na najvišoj tački grada (850m), područije za koje se veruje da je bilo neprekidno nastanjeno preko 7000 godina.

Najstarije sačuvane građevine potiču iz rimskog perioda, a najveća je Herkulov hram iz 166 godine, masivna struktura koja svojim dimenzijama premašuje sve rimske hramove toga doba. U Citadeli se nalazi Arheološki muzej, a čitav kompleks je opasan zidinama u dužini od 1700m. Obilazak džamije kralja Abdalla I, največu Džamiju u Jordanu i jedina odakle se transmituje govor Hodže petkom celoj Kraljevini.

Nastavljamo put u Đžaraš, najstariji grčko rimski grad na Bliskom istoku koji se nalazi na 50 km od Ammana.

Šetnja kroz veliko arheološko nalazište sa amfiteatrom, kolonadama, antičkim pozorištem, trgovima sa fontanama, javnim kupatilima i čuvenom Hadrijanovom kapijom.Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih drevnih rimskih gradova na svetu izvan Italjije i zato se još zove Pompeja bliskog istoka

Noćenje u Ammanu

Dan 3 - Amman - Wadi Rum

Napuštanje hotela posle doručka ujutru, vožnja do Wadi Ruma.

Sledi dvo satna vožnja đipovima i razgledanje Wadi Ruma. Čeka Vas uzbudljiva vožnja džipom tokom koje ćete upoznati jednu od najlepših i najpoznatijih dolina u Jordanu, vožnja traje 2 sata.. 

Videćete drevne petroglife – crteže na stenama iz vremena Nabatejaca. U ovoj pustinji snimali su se filmovi Lorens od Arabije, Indijana Džons i The Martian. Svratićete na Arapski čaj u beduinski kamp i potom nastaviti istraživanje doline, moći ćete da se penjete i spuštate niz divne pesčane dine a imaćete i mogućnost da se popnete na određena kamena brda i osmotrite dolinu.

Postoji mogućnost jahanja kamila, što nije uračunato u crenu aranžmana (25 evra, 30 minuta)

 Uživanje u zalasku sunca prelepe Jordanske pustinje.

Večera i noćenje u Biduinskom Kamp

Dan 4 - Wadi Rum-Petra

Nakon doručka napuštamo kamp u Wadi Rumu i nastavljamo put do veličanstvene Petre. Obilazak sa vodičem nakon čega ćete imati slobodno vreme za samostalno razgledanje Petre.

Petra poznata kao Grad ruže, zbog boje kamena od koga je drevna Nabatejska prestonica klesana. Nastanjena više od 2000 godina, Petra je Jordansko nacionalno blago i najpoznatija turistička atrakcija. Uvrštena je 2007.godine u sedam svetskih čuda svetske kulturne baštine UNESCO-a. 

U Petru se stiže kroz uski, krivudavi kanjon poznat kao sik. Izbija se na glavnu građevinu u Petri, rizniciu Al Kaznah.

U centralnom delu arheološkog nalazišta mogu se razgledati kraljevske grobnice, amfiteatar, tržnica i ulice pod kolonadama. Takođe se mođe videti i nekoliko hramova Nabatijskim bogovima od koga je Dešura bio najpoznatiji.
Imate slobodno posle podne za dalje razgledanje istorijskog grada i uživanja u lepoti isklesanih građevina.

Napuštamo Petru posle podne i krečemo ka crvenom moru i gradu Akabi.

Noćenje u hotelu 4*

Dan 5 - Crveno more - Akaba

Petog  dana nakon doručka  imate slobodno dan, preporučujemo  fakultativno fakultativni Izlet i vožnja  jahtom u trajanju od 4 sata sa dve pauze za snorkling jedno rsnorkling je kod koralnih grebena gde možete uživati u bogatom morskom životu Crvenog mora ručak je uključen u cenu fakultativnog izleta kao i softdrinks odnosno sokovi i kafa ili  fakultativni odlazak na privatnu plažu cena ulaznice sa uračunatim ležaljkom suncobranom i peškirom plus šatel koji ide u 11h i vrača Vas sa plaže u 18h i 19 h( vreme kretanja šutela se menja sa sezonom) Cena je 17 e

Nočenje u hotel 4*

Dan 6 - Crveno more-Akaba Maount Nebo. Madaba i radionica mozaika, Amman

 

Doručak pa odjava od hotela. kreće se ka Madabi poznatoj kao grad mozaika. Madaba se nalazi na 35 km od Amana i predstavlja Vizantijski i Umaijadski kulturni centar sa brojnim očuvanim mozaicima. Najpoznatiji je najstariji očuvani mozaik mape regije Levanta koja se nalazi u pravoslavnoj crkvi Sv. Jovana.

Posetićemo i radionicu mozaika. Potom krećemo ka planini Nebo na 9 km vožnje,  koji je prema zapisima u bibliji mesto odakle je Mojsije prvi put ugledao obećanu zemlju i posmatrao svoj narod kako ulazi u nju. 

Nastavak puta do Ammana, noćenje.

Dan 7 - Mrtvo more, poseta mestu krštenja Isusa Hrista

Posle doručka krečemo u posetu mesto krštenja Isusa Hrista pa na izlet sa ručkom na Mrtvom moru, koji  je najniža tačka na planeti zemlji sa največom koncentracijom kiseonika u vazduhu, slobodno vreme za odmor i plutanje u Mrtvom moru fenomen koji se može iskusiti samo tu u najslanijem jezerom na svetu poznato po svojstvima minerala koje se nalaze u vodi za podmlađivanje organizma i kože tela.

 Šoping preparata napravljenih od blata mrtvog mora.

Nastavak puta do Ammana, noćenje u Ammanu.

Dan 8 - Amman Slobodan dan

Slobodan dan u Ammanu do vreme polazka na aerodrom Queen Alia i prijava na let za Budimpeštu u 19h

Sletanje aviona u   22i 20min  i kretanje Minibusem ili autobusom do Beograda.

Dan 9 - Budimpešta - Beograd

Stižemo u Beograd autobusom ili minibusem u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja

Prijavi se na putovanje iz snova

Prijavite se na putovanje u magični Jordan, dok još traju odlične ponude. Kontaktirajte nas za konsultacije sa našim agentom koji će vam pružiti sve potrebne informacije i odgovoriti na sva vaša pitanja. 

Cena aranžmana obuhvata


 • Transfer Beograd Budimpešta povratna. Avio karte Budimpešt Amman povratna sa ručnim do 10 K  ručnom torbom 20x25x40cm

 • 7 noćenja, 6 noći sa doručkom + 1 polu pansion u Wadi RUm + ručak tokom izleta na Mrtvom moru

 • Usluge lokalnog vodiča na našem jeziku

 • 8 izleta po programu putovanja, ulaznice za Petru i Džarash kao i noćenje u biduinskom kampu u Wadi Rumu sa večerom.

 • Transport unutar Kraljevine Jordana po programu putovanja u visko klasni turističkim autobusima ili minibusevima.

 • Usluge predstavnika Saratravel agencije u Jordanu za vreme ture

 • Hoteli 3* i 4*
Cena aranžmana ne obuhvata

 • Vožnja jahtom u Aqabi u trajanju od 3-4 sata sa ručkom i soft dinks uključeni u cenu i dva stajanja od po pola sata za kupanje. 55 e

 • Jahanje kamila u Wadi Rum

 • Bakšiš za vodiča i vozače koji je obavezan koji iznosi 65e po osobi za celu turu

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Možete ga nabaviti u agenciji naša preporuka je Triglav osiguranje

 • Doplata za 1/1 sobu je 250 usd

 • Privatni troškovi putnika

 • Ulazak na privatnu plažu, suncobran ležaljka plus peškir i šutle koji kreče od hotela do plađe u 11h povratak u 18 i 19 h, vremena mogu biti drukčija u zavisnosti od sezone. 17 e po osobi

 • Peškir u Dead sea spa se plača 450 Rsd, možete poneti i svoj

 • Doplata prtljaga 20 K u jednom pravcu do 55 e

Hoteli

Hotel Liwan ili sličan u Ammanu 3*

Hotel se nalazi u shoping regiji Ammana, Swefije, svaka soba ima klimu i aparatom za pravljenje kafe i čaja

, doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel je na 15 minuta vožnje od starog centra Ammana.

 

La Costa hotel 4* Akaba

Hotel se nalazi u centru Akabe,  u svim sobama ima klima uređaj i aparat za pravljenje kafe i čaja. Dorušak je na bazi švedskog stola.kao i svi hoteli u tom delu kategorizacije 4* nema svoju plažu, ali može se na recepciji uplatiti 13 JOD gde je uključeno ulazak na privatnu plažz sa uračunatim leželjkama peškirom i suncobranom kao i šutel koji ide dva puta u toku dana do plaže i ima dva do tri određena vremena za povratak sa privatne plaže koju preporučujemo.

Mazayen camp u Wadi Rumu 4*ili sličan

Doručak i ručak na bazi švedskog stola. Svaka soba ima svoju klimu.

Mazayen Camp u Wadi Rumu 4*ili sličan

Doručak i ručak na bazi švedskog stola. Svaka soba ima svoju klimu.

ROK ZA PRIJAVU JE DO 30.08. ZA  PROGRAM PUTOVANJA U SEPTEMBRU

Last minute cena 1250 eura sa uključenim izletima, let je iz Budimpešte do Ammana. Svi izleti po programu putovanja uračunati u cenu.
 Način plaćanja u gotovini

Za prijavu se plača 520 e u dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak se plača najkasnije 15.08.

Način plačanja u gotovini i deponovanjem čekova građana:

Za prijavu se plača 700 e dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak cene aranžmana se može podeliti na 3 mesečne jednake rate deponovanjem čekova građana.

Način plačanja preko administrativne zabrane:

60% od cene aranžmana se uplačuje za prijavu i rezervaciju aranžmana, ostatak se deli na jednake mesečne rate, datum dospeča zadnje rate je 20.11.2023.

Popust za decu do ne pune 12 godine, cena aranžmana je 880 e.

Grupa je od 10 do 30 putnika, putovanje se može održati i sa manjim brojem putnika od 10 ako svi putnici pristanu na doplatu.

 

Organizator putovanja Saratravel doo

Licenca OTP 9/2023 Kategorija A

Гаранција путовања за случај инсолвентности и ради накнаде штете
Полиса осигурања:
Врста полисе осигурања: За случај инсолвентности и ради накнаде штете
Осигуравач: AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE TRIGLAV OSIGURANJE, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Матични број: 07082428
Број полисе: 470000055095
Укупна максимална сума осигурања: 30.000,00 EUR
Скаденца: 30.12.2022 – 02.10.2023

NAPOMENA:

Program je rađen na osnovu prijave 10 putnika najmanje, putovanje če se održati ako ima manje prijavljenih putnika uz doplatu u zavisnosti od broja putnika i pristanka na doplatu.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Predstavnika gencije nije dužan da ide na sve izlete po programu sa grupom.

Od trenutka kupovine aviokarte vaze pravila avio kompanije za promenu imena putnika koje ide uz doplatu.

 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 •  

Proceed Booking