Iran - Sara Travel

Iran

Istražite Iran. Krenite u putovanje koje se pamti!
Click Here
Upoznajte se sa drevno civilizacijom Persije
Click Here
Iranski zaliv. Posetite Teheran, Širaz, Kerman, Bandar Abbas i ostrva Qasim iHormoz sa posetom šarene planine
Click Here
Претходна
Следећи

First minute cena 1650 e za prijave do 30.07.
Puna cena 1720 e. Siguran polazak. Prijave za putovanje do 15.09.
Upripremi program za 16.06.2024-28.06.

Program putovanja:

Prvi dan: 06.11.2023
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.
dva sata pre poletanja. Let u 20:20h
Let Beograd – istanbul – Teheran
čekanje 8 sati u Istanbulu na earodromu za konekciju let iz Istanbula u 7h ujutru.

Drugi dan: 07.11.2023
Sletanje u Teheran u 11 popodne. Transfer do drugog earodroma i let za Širaz. Smeštaj u hotel.

Treči dan: 08.11.2023
Nakon doručka krećemo u obilazak gde ćemo posetiti u Širazu sa vodičem čuvenu Eram Bašatu, Hafez mosulej, Saadi mosulej, Jahan Nama Baštu, videćemo i Koran Kapiju i Khajovi Kermani. 

Ako vreme dozvoli i bude još slobodnog vremena obići ćemo i Vakil Đjamiju i Vakil Hamam kao i Vakil Bazar.

Povratak u hotel, noćenje.

Četvrti dan: 09.11.2023
Nakon doručka, pakujemo stvari i napuštamo hotel. Krećemo u posetu Persepolisa sa Vodičem koji govori Srpski.  Pasargad, poseta mouzulejumu Cara Nagsh Rostam i poseta Botaničkoj Bašti.
Nakon završene ture krećemo luksuznim autobusima oko 11 sati uveče do Kermana noćna vožnja u trajanju od 7 sati sa pauzama za kratak odmor.

Peti dan: 10.11.2023

Stižemo rano ujutru u Kerman, čekin u hotel nakon doručka krećemo u celodnevnu posetu i razgledanje grada Kermana, pazara u gradu prepunom persijskih suvenira, začina i tepiha, nakon čega sledi poseta parku kraljice Kanđali Khana.

Šesti dan: 11.11.2023

Doručak i slobodan dan u Kermanu.

Noćenje u hotelu.

Sedmi dan: 12.11.2023

Nakon doručka napuštamo hotel i Krećemo do Bandar Abbas. čekin u hotelu. Poseta gradu.

Osmi dan: 13.11.2023

Napuštamo hotel, preko zaliva brzim čamcima krećemo prema ostrvu Hormooz. Poseta Šarene planine i Kanjona Duga (Rangin-Kaman). Povratak u Persijski kamp i noćenje.

Iskustvo koje nečete zaboraviti u posebnom čarobnom kampu.

Deveti dan: 14.11.2023

Nakon doručka, napuštamo Kamp i brzim čamcima krećemo za ostrvo Qešm. Poseta zanimljivih delova  ostrva sa vodičem na Srpskom jeziku.

Povratak u hotel i noćenje na ostrvu.

Deseti dan:  15.11.2023

Nakon doručka, poseta ostrva i obilazak zanimljivih delova .

Noćenje.

Jedanesti dan: 16.11.2023

Doručak, pa napuštemo hotel , obilazak ostrva nakon čega imamo transfer do aerodroma i avionom idemo do grada Teheran. Smeštaj u hotelu.  Noćna poseta tornju, peti najvišlji na svetu. Taj obilazak se organizuje te večeri ili naredne, sve zavisi od vremena leta loklnim avionom do Teherana. 

Nočenje u hotelu.

Dvanesti dan: 17.11.2023

Nakon doručka, imate dve mogućnosti, odlazak Žičarom na planinu Točal i uživanje u prirodi i pogledu na Teheran ili poseta Palate Cara Pehlavia ( Nizaravan) sa vodičem na Engleskom jeziku.

slobodno vreme povratak u hotel i noćenje.

Trinesti dan: 18.11.2023

Napuštamo hotel i krećemo prema aerodromu i letimo za Srbiju.

Leti Iz Teherana u 12:35 minuta popodne do Istanbula, sletanje u 15:35 h, čekanje na konekciju i poletanje iz Istanbula u 19:45 h

Stižemo u Srbiju u 19:30h

Kraj putovanja.

NAPOMENA: Avionska karta se kupuje prilikom prijave putnika za putovanje i od tog trenutka se ne mogu refundirati več važe pravila aviokompanije, može se menjati ime putnika uz doplatu.

ROK ZA PRIJAVU JE DO 15.08. ZA PROGRAM PUTOVANJA novembruCena aranžmana first minute 1650 eura sa uključenim izletima, let je iz Beograda. Svi izleti po programu putovanja uračunati u cenu. Regularna cena 1800 e

U cenu je uračunato:

 • Avionska karta Beograd-Istanbul-Iran povratna sa 20 k čekiranog prtljaga i 8 k ručnog prtljaga.
 • Svi transferi u Iranu prema programu putovanja
 • Transfer luksuznim autobusima Širaz Kerman, nočna vožnja.
 • 2 karte za brze brodove.
 • Sve ulaznice za lokalitete i izlete prema program putovanja.
 • Noćenje sa doručkom u hotelima 3* Širaz 2 noći, Kerman 2 noći, Ostrvo Qashem 2 noći, Teheran 2 noći, Bandar Abbas 1 noć
 • 1 noć u Persiskom kampu na ostrvu Hormooz
 • Lokalni vodič i prevodilac na Srpskom, predstavnik Saratrave na destinaciji.
 • Lokanlni vodič na engleskom jeziku na razgledanju Teherana
 • Troškovi organizacije puta

U cenu nije uračunato:

 • Iranska visa plus troškovi podnošenja zahteva za visu 70 e i 30 USD, potrebno je poslati dve slike na beloj pozadini i kopija prve stranice pasoša
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Privatni troškovi putnika
 • Doplata za single koriščenje 1/2 sobe 250 e

Način plaćanja u gotovini

Za prijavu se plača 660 e u dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak se plača najkasnije 28.09.

Način plačanja u gotovini i deponovanjem čekova građana:
Za prijavu se plača 825 e dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak cene aranžmana se može podeliti na 3 mesečne jednake rate deponovanjem čekova građana.

Za prijavu se plača 825 e dinarskoj protivvrednosti prema kursu NBS na dan uplate. Ostatak cene aranžmana se može podeliti na 3 mesečne jednake rate deponovanjem čekova građana.


Način plačanja preko administrativne zabrane:

60% od cene aranžmana se uplačuje za prijavu i rezervaciju aranžmana, ostatak se deli na jednake mesečne rate, datum dospeča zadnje rate je 20.11.2023.


Grupa je od 10 do 40 putnika.
Organizator putovanja Saratravel doo
Licenca OTP 9/2023 Kategorija A

Гаранција путовања за случај инсолвентности и ради накнаде штете
Полиса осигурања:
Врста полисе осигурања: За случај инсолвентности и ради накнаде штете
Осигуравач: AKCIONARSKO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE TRIGLAV OSIGURANJE, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Матични број: 07082428
Број полисе: 470000055095
Укупна максимална сума осигурања: 30.000,00 EUR
Скаденца: 30.12.2022 – 02.10.2023

Hoteli 3*

 

 

Persiski kamp na ostrvu Hormooz

Valuta: Iranski rijal: 1 EUR=47.350 rijala; 1 USD= 42.102 rijala, mada su velike varijacije u kursu

Za potrošnju u Iranu morate uvek sa sobom imati lokalnu valutu.

Kreditne kartice i bankomati: Sistem bankomata i platnih kartica za kartice koje koristimo u Evropi ne funkcioniše, dakle one se ne mogu koristiti. Postoje bankomati i uređaji za naplatu preko kreditnih kartica, ali oni služe isključivo za iranski bankarski sistem, koji je zatvoren.

Vremenska zona: UTC +4:30

Opšti podaci: Bliskoistočna zemlja istorije duge više hiljada godina. Graniči se sa Jermenijom, Azerbejdžanom, Turkmenistanom, Turskom i Irakom. Takođe, Iran izlazi na Kaspijsko more i Persijski zaliv. Pustinje i nekoliko planinskih venaca protežu se duž čitave zemlje. Iran je zemlja fantastične prirode, sjajnih ljudi i izvanredne hrane.

Glavni grad: Teheran

Površina: 1.648.195 km2

Broj stanovnika: 80.28 miliona stanovnika

Stanovništvo: Persijanci 51%, Azeri 24%, Mazandarani 8%, Kurdi 7%, Arapi 3% i drugi

Jezik: farsi

Veroispovest: muslimani – preko 99%
Sigurnost, bezbednost i pravila ponašanja: Gradovi i mesta koja obilazimo na turi su relativno bezbedna, ali svakako savetujemo da budete oprezni i pažljivi kada su u pitanju vaše lične stvari (kao i u bilo kom evropskom ili nekom drugom gradu). Nemojte ići sami da šetate i istražujete, a u večernjim i noćnim satima savetujemo da se ne odvajate od grupe. Nemojte ići u delove gradova koje vam vodič napomene kao nesigurne. U svakom slučaju izbegavajte teme vezane za političku situaciju u pomenutom regionu, posebno razgovore o Izraelu, SAD-u i Siriji. Vodite računa kad fotografišete, vojne objekte i postrojenja vojske Irana je zabranjeno slikati. Bakšiš i cenkanje deo su tradicije. U metrou postoje posebni vagoni za žene a u autobusima odvojeni delovi za žene. Zabranjeno je rukovanje sa ženama. Kontakti sa muslimanskim ženama su strogo zabranjeni. Tokom Ramazana nije dozvoljeno jesti, piti, niti pušiti cigarete na javnim mestima. Pri ulasku u Iran, strani državljani su dužni da prijave iznos stranog novca koji unose u Iran jer u suprotnom rizikuju zaplenu novca od strane carinskih organa. Zabranjen je unos materijala koji negativno tretiraju Iran. Preporučuje se putnicima da posebno obrate pažnju na lična dokumenta i novac. Sa obzirom na to da su registrovani napadi na žene koje nisu poštovale islamski kodeks oblačenja, preporučuje se strogo poštovanje islamskog pravila oblačenja, kako bi se izbegle neprijatnosti. Molimo Vas da u Iran nikako ne unosite alkohol i svinsko meso, koje uključuje i prerađevine, takođe ovo se odnosi i na sve predmete koji učestvuju u procesu kockanja.

Odeća: Molimo Vas da obratite pažnju na način odevanja. Za žene je obavezno nošenje marame, koju morate staviti na glavu odmah po sletanju na aerodrom u Iranu, a takođe su obavezni i dugi rukavi i nogavice. Suknje, šorcevi, majice sa dekolteom ili kratkim rukavima se zabranjene. Muškarcima je dozvoljeno da nose majice sa kratkim rukavima, dok donji deo odeće, kao i kod žena mora biti dug. Dakle, birajte garderobu u skladu sa tim, ali obzirom na to da se očekuju temperature između 10 i 15 stepeni, gledajte da garderoba bude toplija i slojevita. Obavezno ponesite i neki komad garderobe koji je otporan na kišu, jer se u Iranu povremeno događaju kratkotrajne padavine. Ponesite i udobniju obuću za istraživenje arheoloških lokaliteta i gradova.

Proceed Booking